Team - Judith Vis

Geboortedatum

21 juni 1980


Geboorteplaats
Rotterdam

Lengte    1.80m
Gewicht    80kg

Woont in
Rotterdam

Beroep
Chemisch analyst

Judith Vis - Remster

 

Als teamlid van het Nederlandse dames bobsleeteam, valt mijn sportcarrière het beste te omschrijven als een van doorzetten en innerlijke drive.

Ik ben begonnen in de atletiek en na een aantal jaren van een stijgende lijn en na deelname aan de Europese Kampioenschappen en Wereld Kampioenschappen was de weg naar de Olympische Spelen van 2004 ingeslagen. Totdat in mei van dat jaar het noodlot toe sloeg: ik scheurde een achillespees en er volgden twaalf maanden van revalideren. Na revalidatie en terugkomst op het hoogste niveau in Nederland ging het in 2007 opnieuw mis. De andere achillespees begaf het ook.

Op dat moment had ik contact met Esme, maar de wens om nog op hoog niveau te presteren in de atletiek zorgde ervoor dat het nog even duurde voordat ik daadwerkelijk achterin de bob sprong.

Het bobsleeën is een super spectaculaire sport, het gaat snel (met snelheden van ruim boven de 100 km per uur), het is explosief en het is een teamsport, maar de doorslag om te gaan sleeën, gaf het feit dat ik nog heel graag een keer het beste uit mezelf wilde halen. Te leven als sporter is een van de mooiste dingen die er is. Je grenzen opzoeken en verleggen.

In het seizoen van 2010-2011 hebben we al even mogen ervaren hoe het is om voor de hoogste plaatsen te strijden: een derde plaats op het EK en een tweede plaats tijdens de World Cup finale.

En wat zou het ontzettend gaaf zijn als mijn loopbaan bekroond mag worden met een top drie notering tijdens de Olympische Spelen van Sochi in 2014.

Buiten het sporten heb ik altijd contact gehouden met de arbeidsmarkt. Afgelopen drie jaar ben ik werkzaam geweest bij DSM in Delft op de analyse-afdeling als NMR-technicus. Ik hoop na de Olympische Spelen mijn andere passie, scheikunde, bij DSM op deze afdeling voort te kunnen zetten.